Kerkdienst van 24 december 2023 terugkijken

26 december 2023 | Maurijn Pach

In de sfeervolle omgeving van de oude kerk in Veenendaal vond op 24 december 2023 een bijzondere dienst plaats die onderstreept hoe geloofsgemeenschappen inclusiever worden. Voorgegaan door ds. Tineke Wielstra-Ensing, markeerde deze dienst een moment van verbinding en geloofsoverdracht aangepast aan mensen met een verstandelijke beperking.

Bekijk de dienst

Samen Geloven richt zich op het organiseren van aangepaste kerkdiensten en bijbelgroepen die zijn afgestemd op de behoeften en het begripsniveau van mensen met een verstandelijke beperking.
De dienst in Veenendaal is slechts een voorbeeld van de vele bijeenkomsten die de stichting organiseert. Deze evenementen zijn ontworpen om laagdrempelig en op maat gemaakt te zijn, zodat de boodschap van het christelijke geloof duidelijk en betekenisvol overkomt. Door deze aanpak voelen deelnemers zich welkom en gewaardeerd binnen de geloofsgemeenschap, ongeacht hun cognitieve vermogens.

De volgende dienst staat gepland (zie kerkdienstenrooster), en belangstellenden worden hartelijk uitgenodigd om deel te nemen aan deze verrijkende ervaring.

Overzicht

Kerkdienst van 24 december 2023 terugkijken

Help ons en geef een gift

De bijeenkomsten die wij organiseren voor onze doelgroep worden grotendeels opgepakt door onze vrijwilligers. Toch zijn er uiteraard kosten die gemaakt worden. Dat gaat bijvoorbeeld om de huur van gebouwen, kosten van drukwerk liturgieën en taxivervoer naar de bijbellessen.

Geef een donatie

Schenking doen