Interview Nico van Zetten

Interview met Nico van Zetten, koorlid

Weet jij iets van het ontstaan van het koor?
Ik begon in 1976 op ‘de Sociale Werkplaats’. Deze naam veranderde later naar ‘Instituut Voor Werkvoorziening’ en weer later naar ‘IW4’. Toen was er nog geen koor. De oudervereniging van Philadelfia organiseerde elk jaar een paasmiddag waar wij met een groep van de Sociale Werkplaats heengingen. O.l.v. dhr Breedeveld van de Sociale Werkplaats hebben wij daar 2x een toneelstuk opgevoerd over het verhaal van Pasen. Ik had de rol van Petrus.
Daarna is er een koortje gevormd en gingen we op die paasmiddagen zingen, ook o.l.v. meneer Breedeveld, een afdelingschef. We hadden toen de naam Invokoor Zuid-Oost Utrecht. Invo is dus een afkorting voor Instituut voor Werkvoorziening.

Wat was jullie repertoire?
Christelijke liederen, nooit anders geweest.

Hoe vaak repeteerden jullie?
Elke vrijdagmiddag na werktijd, een aantal keren voor Pasen.

Ben jij al die jaren lid gebleven?
Nee, na een aantal jaren ben ik gestopt. Nu zing ik al weer zo’n 5 of 6 jaren mee. Mijn vriendin Coby is wel altijd lid gebleven.

Waar repeteerden jullie?
Eerst bij meneer Breedeveld thuis, toen in de oude Oranjeschool, daarna bij mevrouw Froa (dirigente) thuis en nu in de Bethelkerk.

Bestaat het koor nog steeds uit werknemers van het IW4?
90% werkt of heeft gewerkt op het IW4. Maar iedereen mag op het koor.

Waar treden jullie zoal op?
In de Oude Kerk met Kerst en Pasen, bij de Bijbelgroepen, afgelopen kerst in een tehuis en onlangs met een paar van het koor op de begrafenis van de vader van een koorlid.

Zou je wel vaker willen optreden?
Oh ja hoor!

In maart 2016 is de naam van het koor veranderd in ‘Samen op zang’, wat vind je daarvan?
Daar ben ik het niet zo mee eens maar ik heb met John (voorzitter van de stichting ‘Samen Geloven’) afgesproken dat het koor nog 2 jaar ‘Samen op zang, voorheen Invokoor’ heet. Wat mij betreft mag John wel altijd voorgaan in de aangepaste dienst.